Mindfulness, de stilte in jezelf

In de hectische 24 uur economie , waarin veel mensen het uiterste van hun lichaam en geest vergen, is het vinden van innerlijke rust essentieel.Wij mensen  zijn geneigd prikkels direct te verwerken in een gedachtepatroon waardoor we steeds blijft denken zonder dit gericht met een doel te doen. De ene gedachte roept de andere op en zorgt er voor dat je afdwaalt naar zaken die er eigenlijk niet toe doen.
Door gebruik van Mindfulness wordt de hersenactiviteit  vermindert en  kunt u  beter ontspannen en nadenken.

U leert ook hoe u die ontspanning op allerlei momenten in uw  leven in kunt zetten en kunt ervaren. Het is belangrijk om u bewust te leren worden en te kunnen ontspannen in een omgeving waar u de stilte in zichzelf weer vindt.  Mindfulness helpt u  leren stil te worden vooral in uw hoofd,  uw gedachten uit te zetten en u bewust te worden van uw zintuigen. Mindfulness als manier om de innerlijke rust te hervinden, is een eenvoudige en  toegankelijke manier om de geest kalmer en helderder te maken.

De visie dat lichaam en geest zijn verbonden, begint  ook in de  medische wetenschap door te dringen en men erkent inmiddels ook dat veel ziekten een psychosomatische component hebben.
Door piekeren kunt u zichzelf ziek maken. Gelukkig heeft u ook de kracht om u zelf weer beter te maken!

Een kalme geest bevordert niet alleen uw gezondheid en stressbestendigheid, maar vergroot ook uw  creativiteit en intuïtie. U ontwikkelt meer inzicht in uzelf en kunt steeds meer levensvreugde van binnenuit ervaren.